Котел STROPUVA – локално парно отопление на твърдо гориво


Stropuva е най-доброто предложение на пазара идващо от балтийските държави. Литовските котли Stropuva предлагат ненадмината енергийна ефективност и продължителност на горивния процес, която се конкурира със съоръженията използващи технология за автоматично подаване на гориво.

Котлите на твърдо гориво STROPUVA постигат тези високи показатели без сложни електронни системи, като така ви осигуряват висока надеждност и лесно ползване на вашата отоплителна система.

Кратко съдържание:

Предимства
Устройство на котел STROPUVA
Принцип на дълго горене
Цикъл на работа на котел STROPUVA
Продължително горене
Икономичност
Надеждност
Гаранция
Гориво

Технически характеристики

Технически паспорт, инструкция за монтаж и обслужване на котлите Termo Stropuva може да се изтегли тук: Паспорт Termo Stropuva (.doc, Microsoft Word).

Предимства:

Котел на твърдо гориво STROPUVA

  • Икономичност – над 90% при работа във всички режими.
  • Лекота на обслужване
  • Опростена конструкция
  • Котелът STROPUVA работи Безопасно
  • 5 години гаранция
  • Награден със Сертификат CE
  • Дълга и надеждна експлоатация – 20-25 г. безупречно ползване!

Пълни технически характеристики на котлите STROPUVA можете да изтеглите във формат .doc от тук: Технически Паспорт STROPUVA (Microsoft Word)

Устройство на котел STROPUVA

Устройство на котел STROPUVA

1. Дросел с терморегулиращ клапан на въздуха
2. Нагревателна камера на въздуха
3. Отвор за отстраняване на дим
4. Превключващ клапан – дърва, въглища
5. Тръба за подаване на въздух
6. Вратичка за зареждане на гориво
7. Разпределител на въздуха
8. Гориво
9. Вратичка за премахване на пепел
10. Въже за повдигане с пръстен
11. Кука
12. Тръба за гореща вода
13. Тръба за връщане на вода

Принцип на дълго горене:

Котли на дълго горене - принцип на работа

Така клечката ще гори 15 секунди, нагрявайки термометъра да 60° В този случай клечката ще гори за 30 секунди, нагрявайки термометъра до 120°

Пробвайте сами и ще се убедите, кой от начините осигурява по-дълго и полезно изгаряне на гориво.

Цикъл на работа на котел за дълго горене STROPUVA

Цикъл на продължително горене

Дълго горене

С котлите за дълго горене на твърдо гориво STROPUVA вие получавате до 31 часа топлина с едно зареждане на дърва и цели 5 дни на въглища, сега вече досадното презареждане през всеки 3 до 6 часа е в миналото. Така отделяте значително по-малко време в зареждане и палене на котела.

Големия интервал между зарежданията ви позволява да спите спокойно без да се притеснявате, че на сутринта в домът ви ще е студено, но също толкова важен е и фактът , че значително намалявате времето за разпалване и загряване на котела, когато той работи с най-нисък КПД.

След като помещенията са затоплени котлите STROPUVA могат само да поддържат температурата изразходвайки минимално количество гориво. Така благодарение на самия работен цикъл на котлите STROPUVA вие пестите пари а в дома ви е винаги топло и уютно.

Тайната на дългото горене в котлите STROPUVA е в това ,че горивния процес протича отгоре-надолу като по този начин литовските котли извличат голямо количество топлина от горивото, значително изпреварвайки конкурентите модели по този показател. Горния слой дърва се запалва a тези отдолу не се загряват и “изчакват своя ред”.

В горивната камера се спуска телескопична тръба за подаване на въздуха , в края на която е закрепен разпределителя на въздуха. Разпределителят винаги седи близо до зоната на горене, където температурата е най-висока. Със слягането на горивния материал тръбичката заедно с въздушния разпределител слизат надолу под напора на тежестта си, запазвайки оптимално разстояние от точката на горене през целия горивен цикъл.

Този прост механизъм, осигурява стабилна температура без сложни електронни системи или постоянна настройка на клапите. Конвенционалните котли нямат такава механика и в КПД-то им има сериозни флуктуации водещи до неравномерна работа .

Икономичност

Котлите на STROPUVA предлагат енергийна ефективност от 91.6% задминавайки конвенционалните печки, камини и котли на други фирми, чието КПД варира от 60% до 85%. Котлите STROPUVA значително намаляват годишните разходи за отопление, за което засвидетелстват хилядите доволни клиенти от Русия и Украйна.

Например котела с мощност 10кW е способен да отоплява помещение от 100м2 в продължение на 31 часа само с 25кг дърва и цели 5 дни със 75кг въглища.

По-големият модел 40кW може да отоплява 400м2 в продължение на 5 дни, затова се нуждае от 220кг въглища като от всяко кило котелите STROPUVA произвежда 4.8kW/ч топлинна енергия. Тези резултати са потвърдени с множество тестове в продължение на 10 години.

Надеждност

Котлите STROPUVA са безопасни за ползване и разполагат със сертификат по европейския стандарт за качество и безопасност CE. Котлите STROPUVA са термоизолирани и температурата на повърхността им рядко надхвърля 30 градуса така е елиминиран риска от изгаряне при допир до външните повърхности.

Освен за безопасност, двойните стени предпазват котела от корозионното действие предизвикано от високата температура. Често срещаният проблем с конденз при други марки котли е елиминиран в продуктите на STROPUVA. С елиминирането на конденза изчезва и проблема с полепването на смола и катрани

Гаранция

Гаранцията на котлите STROPUVA е 5 години, но от началото на производство през 2002 няма данни за котел излязъл от строя, според експертите простата и надеждна конструкция на котлите STROPUVA осигурява 25 години безпроблемно ползване.

Гориво

Котлите STROPUVA работят с дърва, дървени остатъци и стърготини. Универсалните модели използват също и брикети, торф , каменни и антрацитни въглища. Дървата и торфа произвеждат от 2000 до 2500 кило-калории с 1 килограм , дървените брикети достигат до 3000ккал, а калоричността на въглищата е от 4000 до 5000ккал. Калоричността на горивото е ключов фактор и с качествени въглища някои хора постигат 5 дни с едно зареждане.

Все пак трябва да се вземат предвид много други фактори определящи енергийната ефективност освен типа гориво. За съжаление икономиите на енергия не зависят само от котела, ами и от изолацията ,и конструкцията на сградата, външната температура , отоплителните тела , консумацията на вода и други. Тези високи резултати са постигнати при режим на работа далеч от пиковите мощности на котела и в сгради с много малки енергийни загуби.

Пълни технически характеристики на котлите STROPUVA можете да изтеглите във формат .doc от тук: Технически Паспорт STROPUVA

Всички модели котли могат да бъдат доставени и монтирани в цяла България, Сърбия и Македония.
За повече информация относно цени, доставка и монтаж моля свържете се с нас на посочените телефони в страница КОНТАКТИ